Kredietverzekering

U voert werken uit of levert goederen? Vaak worden deze echter niet onmiddellijk betaald. Maar hoe zit het met de solvabiliteit van uw klanten? Of u een goed jaar heeft, hangt niet alleen af van het aantal bestellingen dat u heeft binnengehaald. Belangrijker nog is dat het overeengekomen bedrag ook daadwerkelijk op uw rekening wordt gestort! Dat lijkt heel gewoon, maar het komt toch nog regelmatig voor dat een goedlopend bedrijf zelf in de financiële problemen komt als een grote afnemer zijn betalingsverplichtingen niet meer na kan komen.

Een kredietverzekering kan u voor een dergelijke situatie behoeden. Deze verzekering dekt namelijk het risico van niet of een onvolledige betaling door uw klanten. Zeker als u nieuwe markten gaat betreden of in het buitenland zaken gaat doen, is deze verzekering aan te bevelen.

Dankzij onze verzekeringspartners bieden wij u een totaaloplossing inzake kredietverzekeringen. Wij analyseren uw behoeften en doen een preventieve scoring van uw huidige afnemers.

Afhankelijk van de gekozen dekking zorgt de kredietverzekeraar er onder andere voor dat uw vorderingen sneller worden betaald, uw betalingscondities beter worden nageleefd en u actuele informatie ter beschikking heeft over de kredietwaardigheid van uw afnemers.