Diefstalverzekering

De diefstalverzekering is een optionele dekking bij de brandverzekering en is dus niet standaard voorzien in deze polis. Deze waarborg beschermt u zich tegen diefstal en vandalisme (als deze laatste waarborg niet is opgenomen in de standaard polis). Er zijn jaarlijks vele tienduizenden inbraken en diefstallen of pogingen tot inbraak in Belgische woningen, en deze cijfers evolueren nog steeds in stijgende lijn. Deze optie is dus zeker te overwegen.

De diefstalverzekering zal tussenkomen bij inbraak (bv. een geforceerde deur of venster), inklimming (bv. door een ladder te plaatsen en via een raam van de bovenverdieping), gebruik van valse sleutels en gebruik van gestolen of verloren sleutels, heimelijke binnendringing en dergelijke meer (doorgaans met uitzondering van diefstal door familieleden of huispersoneel). Natuurlijk komt ook diefstal met geweld of waarbij de verzekerde persoon bedreigd of gegijzeld werd in aanmerking.

De diefstalverzekering zal u financieel vergoeden voor de schade van de verdwenen bezittingen maar ook voor de vernieling of beschadiging ervan als gevolg diefstal of een poging daartoe of door vandalisme. Opgelet: de vergoeding gebeurt op basis van de werkelijke waarde. Er wordt dus rekening gehouden met slijtage van uw bezittingen.

Bovendien moet het gaan om goederen die zich bevinden in de woning waarvoor u de diefstaldekking hebt afgesloten. De dekking geldt dan voor de verzekeringsnemer en de andere personen die in de privéwoning wonen. Ook het huispersoneel geniet van deze bescherming.

Tenzij anders bepaald geldt de polis niet voor de ontvreemding van huisdieren, voertuigen gestald in de garage en goederen die zich in de tuin bevinden.

Om aanspraak te maken op een vergoeding moeten wel enkele basisverplichtingen vervuld zijn. Bij de meeste polissen is vereist dat de woning moet bewoond zijn (meestal wordt een periode van 90 dagen uithuizigheid per jaar toegestaan). Bovendien moet de woning ook beheerd worden als een goed huisvader en moet u uw voorzorgen nemen om schade te voorkomen (bij vorst, de nodige bescherming voorzien, de deuren bij vertrek op slot doen enz.).

Openingsuren

Ma     9u-12u  en 13u-18u

Di      9u-12u  en 13u-19u

Woe  9u-12u  en 13u-18u

Do     9u-12u  en 13u-18u

Vrij    9u-12u  en 13u-17u

Tijdens schoolvakanties : op weekdagen open tot 17u

Maak een afspraak

Meer info? Mail ons

Vragen? Bel ons 052 35 95 75