Pensioensparen

Iedereen die belastingen betaalt en tussen 18 en 64 jaar is, mag het geld dat hij stort in een pensioenspaarproduct jaarlijks inbrengen in zijn aangifte van de personenbelasting. Het bedrag dat u fiscaal in mindering kan brengen varieert in de tijd. In 2014 was het begrensd tot 940 €, en op dit bedrag krijgt u 30% van de stortingen terug via een belastingvermindering.

Met een pensioenspaarverzekering geniet u van een vaste rente en een bonus die niet gewaarborgd is. U kunt bovendien ook zelf kiezen hoeveel u jaarlijks stort en indien nodig eens een jaartje overslaan als u onvoorziene uitgaven hebt. Het is een flexibel en veilig product dat u een appeltje voor de dorst zal bezorgen op een moment dat uw inkomen toch gevoelig afneemt.

Wat die veiligheid betreft kunnen we wel stellen dat, ondanks de turbulente financiële tijden, uw pensioenkapitaal tegenwoordig nergens zo veilig is. De verzekeringsmaatschappijen zijn namelijk verplicht heel voorzichtig om te springen met het geld uit hun fonds. Zij moeten tegenwoordig voor een betere spreiding zorgen en voor de nodige buffers zorgen voor mindere periodes. Zo moeten ze ook meer veilige manieren van beleggen zoeken zoals staatsobligaties.

Kom gerust eens langs voor meer informatie. Wij staan voor u klaar.