Rechtsbijstand

Een polis Reisbijstand zal hulp verlenen bij uw verplaatsing op reis, hetzij privé of voor beroepsdoeleinden. Natuurlijk zal de prijs vooral beïnvloedt worden door de geografische reikwijdte die u wenst en de waarborgen die u kiest. Deze kunnen dus variëren in functie van uw contract maar kunnen ook verschillen van bestemming tot bestemming. Sommige diensten zullen enkel in België of Europa verleend worden en andere kunnen quasi wereldwijd gegarandeerd worden.

Zo kan er in België bij ziekte of ongeval tijdens een reis ook bijstand thuis verlenen worden tijdens en na een hospitalisatieperiode. We denken aan hulp bij huishoudelijke taken, kinderopvang en dergelijke meer.

Het belangrijkste aspect van bijstand In het buitenland is ongetwijfeld de uitgebreide medische bijstand en zeer vaak de garantie op terugbetaling van de in het buitenland gemaakte medische kosten (bovenop de terugbetalingen van de sociale zekerheid). Meestal zijn dan ook de medische kosten voor nabehandeling in België inbegrepen.

Andere interessante waarborgen zijn natuurlijk een mogelijk luik ‘annulatieverzekering’ of het luik ‘bagage’. In het eerste geval zal u beschermd worden tegen financiële verliezen als u om één of andere reden de reis niet kan ondernemen. Met de bagageverzekering hoeft uw reis niet in duigen te vallen indien u op dat vlak problemen ondervindt. Er wordt u onmiddellijk toegestaan om eventueel wat kleding aan te kopen en in sommige gevallen kunnen persoonlijke zaken nagestuurd worden.

Andere interessante dekkingen zijn: voorschieten van hospitalisatiekosten, de opsporings- en reddingskosten betalen (bijvoorbeeld op een skipiste), zorgen voor het bezoek van een verwant, begeleiding van de kinderen ten laste nemen, repatriëren bij overlijden, in geval van wijziging van de retourdatum tussenkomen in kosten voor verlenging van verblijf, nasturen van brillen, geneesmiddelen, vervoerbewijzen, belangrijke reisdocumenten of bagage in geval van diefstal of verlies ter plaatse, zorgen voor de repatriëring van het voertuig, bijstand aan huisdieren verlenen, blokkerings- en toekenningskosten van een nieuwe kredietkaart en tot kosten voor het opnieuw bekomen van officiële documenten (paspoort, rijbewijs, enz.).

U begrijpt dat er heel wat te vertellen valt over deze ogenschijnlijk minder belangrijke polis die u veel kopzorgen kan besparen. Wij geven u dan ook graag uitgebreid advies op dat vlak.