Huispersoneel

Indien u iemand in dienst neemt tegen betaling (gratis hulp van uw buurman is dus meteen uitgesloten) zoals een poetsvrouw, een tuinman, een babysit,… treedt u strikt genomen op als werkgever en bent u wettelijk verplicht om in de nodige bescherming te voorzien van “uw personeel”. Ondernemingen kunnen dan een verzekering Arbeidsongevallen onderschrijven. Voor gezinnen kiest u beter voor een verzekering Huispersoneel.

Bij een ongeval zal deze polis uw “medewerkers” vergoeden voor de lichamelijke schade die het gevolg is van een ongeval terwijl ze voor u aan het werk zijn of dat zich voordoet op de weg van en naar uw woning.

Het is zeker nuttig om de taken zo zorgvuldig mogelijk te omschrijven. Zijn er risicovolle taken of moeten er verplaatsingen gemaakt worden naar bijvoorbeeld de kinderopvang? Hoeveel dagen per week of per jaar doet u beroep op uw huispersoneel? Al deze zaken moeten goed doorgenomen worden en opgenomen worden in uw polis om tot een optimale bescherming te komen. Het is dus belangrijk om dit goed door te praten met ons. Wij staan klaar om u op dat vlak professioneel te begeleiden en de polis voor u samen te stellen die best past bij uw situatie.

Tenslotte willen we ook nog aanstippen dat de wetgever voor het vergoeden van schade geen onderscheid maakt tussen een al of niet officiële tewerkstelling. Bij ongeval zal u sowieso de schade moeten vergoeden. Of beroep doen op uw polis Huispersoneel.